Tervetuloa uuteen Taide ja raha blogiini!


Idea tähän blogiin lähti siitä, kun huomasin kuinka paljon taiteilijoita ja muita luovien alojen ammattilaisia hyödyttäisi puhua rahan ansaitsemisen tavoista. Valmennan tällä hetkellä kuvataiteilijoita Tyynelä Galleryn Taiteilijaohjelmassa taiteen ansaintamallien, yhteistyökumppanuuksien ja yrittäjävalmiuksien kehittämisessä. Valmennuskokemukset ovat olleet positiivisia, sillä uusia taiteen ansaintamalleja on kehitelty, niitä on testattu käytännössä ja uusia taiteen tulovirtoja on syntynyt.


Tässä blogissa tulen puhumaan rahan ja taiteen yhteydestä avoimesti ja jakamaan tietoa ja kokemuksia, jotta se hyödyttäisi mahdollisimman monia. Pyrin jakamaan myös taidealan ns. hiljaista tietoa, koska koen että me taiteilijat emme ole toistemme kilpailijoita vaan voimme auttaa toinen toisiamme menestymään. Blogini aiheet tulevat liittymään taiteen ansaintamalleihin ja -logiikoihin sivuten mm. taiteen hinnoittelua, markkinointia myyntiä, asiakkaita, yhteistyökumppanuuksia ja itsensä johtamista. Aihepiiri on laaja, enkä yritä kattaa sitä kokonaan vaan haluan kirjoittaa aiheista, joista minulla on sanottavaa ja tietoa.


Blogin tyyli ja muoto tulevat varmasti kehittymään ajan kanssa, kun oma kirjoitustyylini muotoutuu kirjoituskokemuksen myötä. Toivon, että blogini löytäisi ne taiteilijat, jotka voisivat hyötyä jakamastani tiedosta. Myöhemmin tavoitteenani on kirjoittaa blogissani käsitellyistä aiheista kirja. Mutta aloitetaan ensin nyt tällä blogilla.


Muutama sananen siitä kuka minä olen ja mitä teen. Nimeni on Terese Kühl ja olen koulutukseltani sekä kuvataiteilija että ekonomi. Pitkän pankkiuran jälkeen toteutin unelmani taiteilijuudesta ja nyt toimin yhdessä puolisoni kanssa perustamamme Tyynelän Galleryn tuottajana ja kuraattorina. Olen kehittänyt Tyynelän Taiteilijaohjelman, jonka pyrkimys on tukea taiteilijoita taiteen ansaintamallien kehittämisessä. Tällä hetkellä omassa taiteellisessa praktiikassani keskityn lähinnä taidenäyttelyiden kuratoimiseen ja yhteisötaiteeseen.


Olen huippuinnoissani tästä Taide ja raha blogista ja toivon että niin olet sinäkin! Kirjoituksiani saa mielelläni kommentoida ja jakaa, sillä pyrkimykseni on auttaa kanssataiteilijoitani, jakaa tietoa ja herättää keskustelua. Voit ehdottaa minulle myös käsiteltäviä aiheita.


Kuullaan taas seuraavassa blogissa,


Terese 🙂


Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tervetuloa uuteen Taide ja raha blogiini!